Frequently Asked Questions (FAQ)

 1. Susu efferty boleh ke lelaki minum ? 

Boleh. Suami isteri boleh minum kerana fungsi susu subur Efferty adalah untuk seimbangkan hormon sex dalam badan, tak kira lelaki mahupun perempuan. 

 2. Bolehkah orang belum berkahwin minum Susu Subur Effetry ? 

12 tahun ke atas boleh minum. Untuk seimbang hormon , haid teratur. 

 3. Macam mana cara minum ?

Bancuh dalam 300-400ml air suam atau boleh bancuh sejuk , paling sedap diadunkan bersama buahan segar seperti strawberi . 

 4. Boleh ke saya minum campur dgn coklat ? 

Tidak boleh kerana kebanyakan coklat diproses dengan hydrogenated oil,transfat yang ganggu kesuburan. Hanya coklat pekat dari koko asli dibenarkan(tanpa sebarang campuran)-kuantiti dibenarkan 1-2saiz kiub kecil . 

 5. Saya sekarang tengah membuat rawatan kesuburan iui /ivf / makan ubat hospital doc bagi. Boleh ke saya minum susu ni? 

Boleh. Susu ini adalah nutrisi tambahan. Menyokong fungsi progesteron untuk menebalkan lagi dinding rahim supaya penempelan zygot lebih kuat dan elak keguguran awal. Tidak ganggu kesan ubat. Saranan terbaik selangkan 1jam. 

 6. Saya ada darah tinggi dan tengah makan ubat hospital. Boleh ke saya minum Susu Subur Efferty? 

Boleh. (Jawapan sama seperti nombor 5. )

 7. Saya ada makan jamu / saya ada beli jus kesuburan. Boleh ke saya minum sekali dengan Susu Subur Efferty ? 

Boleh tapi jarakkan lepas 6jam minum Susu Efferty. Saranan doktor yang terbaik adalah hentikan dulu jamu/jus kesuburan jenama lain kerana dikhuatiri result yang optimum dari Efferty ni tidak tercapai. 

 8. Saya ada kencing manis , boleh ke minum Susu Subur Efferty ni ? Saya rasa efferty ni manis . 

Boleh. Bahan utama Susu Subur Efferty adalah susu kambing, multivitamin, inositol dan folic acid. Fungsi inositol adalah transduktor segala hormon dalam badan, termasuk hormon insulin – hormon yang penting untuk angkut glukos ke sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga. Gula dalam efferty adalah gula asli disaccharide – laktosa dari susu, maltodextrin dari kurma dan madu, gula yg lambat diproses dalam badan justeru tidak menaikkan paras gula dalam darah secara mendadak. 9. Boleh ke saya nak minum lebih 1sachet sehari ? 

Boleh tapi tak disarankan. 1sachet sehari sudah mencukupi. Pastikan minum air masak banyak. Badan kita perlukan 1liter air masak setiap 25kg berat badan untuk lancar sistem badan dan proses detox. 

 10. Bolehke saya bancuh Susu Subur Efferty dengan Nescafe/kopi ?

Tidak boleh. Cafein melambatkan proses detox dan pengambilan lebih dari 4g sehari menyebabkan kesuburan terganggu. 

 11. Boleh ke saya bancuh sekali dengan Milo ? 

Tak boleh, jejas kandungan vitamin Efferty . Dan milo sememangnya tinggi gula . 

 12. Berapa sachet boleh hamil ? 

Result adalah bergantung pada individu, dan berapa banyak toksin dalam badan untuk dikumuhkan. Result yang Senang Hamil Efferty (“Infinigo Sdn.Bhd.”) terima adalah seawal 3sachet . Fasa yang pertama efferty bertindak adalah buang toksin dari kelenjar adrenal dan stabilkan hormon sex dulu , kemudian baru tebalkan dinding rahim untuk penempelan janin. Bile hormon stabil > haid teratur > jumpa waktu subur > mudah hamil > elak gugur > selamat bersalin ! 

 13. Time haid boleh ke minum Susu Subur Efferty ? 

Boleh. 

 14. Kalau saya dah hamil boleh ke saya teruskan minum Susu Subur Efferty ? 

Boleh. 

 15. Saya ade cyst , bolehke saya minum Susu Subur Efferty ? 

Boleh . Cyst berlaku adalah disebabkan oleh telur tak matang dan tak pecah. Jadi hanya tinggal kantung telur. Puncanya adalah hormon estrogen rendah (hormon sex tak seimbang), jadi efferty bantu seimbangkan hormon, dlm masa sama kecutkan cyst. 

 16. Kalau ada fibroid boleh minum Susu Subur Efferty ke ? 

Boleh. Fibroid terjadi disebabkan estrogen dominance(hormon estrogen tinggi ) , yang berpunca dari pemakanan makanan manis dsb, jadi efferty bantu seimbangkan hormon dengan cara rendahkan estrogen > haid stabil > mudah rancang kehamilan. 

 17. Saya baru lepas gugur / saya baru lepas operate ectopic (kandungan luar rahim) / saya baru lepas operate buang cyst, saya boleh minum ke Susu Subur efferty ? 

Boleh.

Untuk lain-lain soalan yang tidak disertakan dalam FAQ diatas, pelanggan boleh menghubungi Senang Hamil Efferty ditalian:

Eksekutif Khidmat Pelanggan
No. Telefon : 011-1650 1618 
Alamat Emel : support@senanghamil.com
Waktu Operasi : 8.30am to 5.30pm-  (Monday to Saturday excluding Public Holidays- West)
                        8.30am to 5.30pm-  (Saturday to Thursday excluding Public Holidays- East)